U Brodosplitu položena kobilica za brod nizozemskog naručitelja

Bez autora
Jul 22 2012

U Brodosplitu je položena kobilica za Novogradnju 473, prvi od dvaju heavy liftera (broda za prijevoz teških i dimenzijama velikih tereta) koji se u grade za nizozemskog naručitelja, tvrtku Jumbo Shipping. Riječ je o složenom projektu kakav dosad nije građen u hrvatskim brodogradilištima. Brod dugačak 152 metra i širok 27 metara bit će opremljen dvjema dizalicama čija će pojedinačna maksimalna nosivost biti 1500 tona. U tandemu će moći podizati terete težine do 3000 tona. Brod koji splitski škverani grade za nizozemskog naručitelja imat će nosivost od 14 tisuća tona, a razvijat će brzinu od 17 čvorova. Isporuka Novogradnje 473 predviđena je u prvoj polovici 2013., a drugoga istovjetnog broda do kraja iduće godine. Ugovoreni brodovi bit će najveći u floti Jumbo Shippinga.

U Brodosplitu položena kobilica za brod nizozemskog naručiteljaU Brodosplitu je položena kobilica za Novogradnju 473, prvi od dvaju heavy liftera (broda za prijevoz teških i dimenzijama velikih tereta) koji se u grade za nizozemskog naručitelja, tvrtku Jumbo Shipping.

Riječ je o složenom projektu kakav dosad nije građen u hrvatskim brodogradilištima. Brod dugačak 152 metra i širok 27 metara bit će opremljen dvjema dizalicama čija će pojedinačna maksimalna nosivost biti 1500 tona. U tandemu će moći podizati terete težine do 3000 tona.

Brod koji splitski škverani grade za nizozemskog naručitelja imat će nosivost od 14 tisuća tona, a razvijat će brzinu od 17 čvorova. Isporuka Novogradnje 473 predviđena je u prvoj polovici 2013., a drugoga istovjetnog broda do kraja iduće godine.

Ugovoreni brodovi bit će najveći u floti Jumbo Shippinga.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik